Tukaj so, približno, vprašanja iz izpita 17.08.10, učila sem se iz knjige, tistih 100 strani , malo sem pogledala še zakon o reviziji postopkov javnih naročil, pa tiste članke sem pregledala ( ne vseh ):
1. V katerih primerih je subjekt podrejen pravilom ZJN če je njegov ustanovitelj država ali občina, ne naštevaj, kaj opredeljuje naročnika po zakonu.
Tukaj sem pisala predvsem o doktrini Teckal, oba testa ( je zelo dobro napisano na slajdih , ki so
objavljeni tudi na tem forumu, malo nazaj za pobrskat), in čisto na kratko še opredelile elemente
naročnika
2. Mesarstvo v razpisnih pogojih zahteva meso slovenskega porekla, ali gre za upravičeno ali neupravičeno diskriminatoren pogoj? Načeloma sem zavzela stališče da je pogoj neupravičeno diskriminatoren, glede na težnjo evropskih direktiv o enakopravnem položaju ponudnikov. Sem pa napisala tudi, zakaj je verjetno tak pogoj postavljen (predmet naročila je meso, morda mora biti sveže, težja logistika).
3. Razlika med odprtim sistemom in sistemom predhodnega ugotavljanja sposobnosti.
ocena 9
.