Forum Društva Študentov Pravne Fakultete Univerze v Mariboru

Danes je Sr sep 08, 2010 10:09 am

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Upravičenost do potnih stroškov
OdgovorObjavljeno: Če jul 22, 2010 5:34 pm 
Odsoten

Zdravo.

Zanima me pravno mnenje glede tega, ali sem kot delavec pri privatniku upravičen do povračila potnih stroskov za sluzbeno potovanje iz Maribora v Ljubljano.
Dosedanja praksa v tem podjetju je bila, da je šef privatnik vedno vozil nas inženirje v svojem osebnem avtomobilu, ker je na ta način pač on vlekel potne stroške iz lastnega podjetja. Zdaj pa ker ga imamo vsi pun K, se z njim vec nocemo vozit, a na sestanek k stranki v Ljubljani se vseeno moramo peljati. Zanima me ali sem se kot delavec dolžan vozit v osebnem avtomobilu od šefa, ali lahko to zavrnem in se peljem v svojem avtomobilu in pri tem zahtevam povrnitev potnih stroškov. Če sta 2 delavca oba primorana iti na sluzbeno potovanje, pa gresta le z enim avtom, ali lahko oba terjata povracilo potnih stroskov?

Sem pogooglal zadevo glede potnih stroškov za pa enostavnega odgovora nisem našel. Kaj menite vi? :?:

Lep pozdrav & hvala

Na vrh
 Profil E-mail  

Naslov prispevka: Re: Upravičenost do potnih stroškov
OdgovorObjavljeno: Pe jul 23, 2010 11:28 am 
Odsoten

Po mojem mnenju, v tem primeru obstaja pravica do povračila potnih stroškov na podlagi 130. člena ZDR-ja.

"Delodajalec mora delavcu zagotoviti povračilo stroškov za prehrano med delom, za prevoz na delo in z dela..."

lp!

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom