Forum Društva Študentov Pravne Fakultete Univerze v Mariboru

Danes je Sr sep 08, 2010 9:58 am

Časovni pas: UTC + 1 ura

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Napotki za uspešno opravljen izpit
OdgovorObjavljeno: Sr feb 24, 2010 9:34 am 
Odsoten

Zdaj, ko je izpit na sveže za vami, bi bilo lepo, če bi nekdo, ki je resno pristopil k izpitu in ga tudi opravil, pomagal s kakim nasvetom nam, ki nas to še čaka :D

Prosim, če lahko kdo pove katera literatura je res ok, da je zajeta not izpitna snov, pa še kolko časa ste približno potrebovali za predelat snov...

Hvala za vsak dobronameren nasvet in čestitke vsem, ki ste včeraj obvladali zadevo :wink:

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Napotki za uspešno opravljen izpit
OdgovorObjavljeno: Sr feb 24, 2010 2:29 pm 
Odsoten

Za uspešno opravljen izpit je nova knjiga popolnoma dovolj (Korporacijsko pravo, 2009). Seveda pa za sam pisni del potrebuješ še vaje (zaradi bilanc).....če kdo ne hodi na vaje, naj si pogleda one ko so na pravna.net, je pa treba biti pozoren na spremembe pri lastnih delnicah (ki se ne pišejo več na aktivi). Za sam pisni del izpita sem jaz zadnji dan ponavljala samo vprašanja, ki so bila na pisnih izpitih v letih 2008-2009, in niti eno ni bilo novo. Po mojih izkušnjah ta izpit ni noben "bav bav", je pa res, da se je potredno "usest" zraven in ga naštudirat, ker je pač dost snovi.

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: Sr feb 24, 2010 4:23 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jaz sem tudi ta izpit opravila brez problemov, sicer že lani, a vseeno noben nasvet ne bo odveč, ne? :) Učila sem se tudi po knjigi, lani je še bila tista stara, pa seveda zakon z uvodnimi pojasnili. In pa kot je že bilo napisano gor, bilance s pravna.net ali pa iz vaj. Učila sem se kakšen mesec, tako da sem v miru celo knjigo predelala in si potem posebej pogledala vprašanja iz prejšnjih rokov, ki so res vedno podobna. Mogoče na prvi pogled res zgleda težek izpit, ker je ful dosti snovi, ampak če se lotiš pravočasno sploh ni noben problem. Na ustnem pa tudi sprašuje relativno lahke oz. čisto osnovne stvari. Tako da le brez straha :)
Pa srečno vsem! ;)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr feb 24, 2010 4:35 pm 
Odsoten

Aha, pol upam, da je podobno kot za obligacije, ko vsi jamrajo, kaki bav-bav je to, pa pol vidiš, da sploh ni nič azga, razen količine...BTW, je količinsko gledano podobno kot oligacije sl več? pa še tole: glede tistih vprašanj, ki se ponavljajo, obstaja mogoče tudi kakšna varianta z odgovori?

Pa hvala in, če ma še kdo kak nasvet, kar naprej :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr feb 24, 2010 4:47 pm 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ja, nekako kot obligacije, mogoče je malo malo več snovi, ampak vsaj meni osebno je ful zanimiva snov in sem se učila lažje kot obligacije. Definitivno pa ni nek bav bav, če se učiš, narediš. Glede vprašanj pa ne vem če obstaja kaka varjanta z odgovori, jaz sem si s foruma sama zbrala vprašanja in potem sama odgovarjala po knjigi, ko sem jo že predelala, kar je tudi boljše, saj se tko boljše naučiš. Moje mnenje :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Sr feb 24, 2010 8:04 pm 
Odsoten

Ja, tud jaz sem si vprašanja iz foruma skopirala in nanja odgovarjala iz knjige - sj je vse not. Mam pa vprašanja na računalniku skupi zbrana po datumih, tk da če želiš met, mi javi, pa ti jih pošljem 8)

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: Pe mar 05, 2010 5:12 pm 
Odsoten

Se pravi je 1 mesec dovolj da se naucis za ta izpit...no, verjetno je od posameznika odvisno kako se uči, ampak zanimajo me vaša mnenja...
ker meni se zdi 1200 strani v enem mesecu zelo hitro, s tem mislim, da po 1 mesecu kaj znam, ne samo da pridem skozi...
Koliko časa ste rabili za vse skupaj...

lp

Na vrh
 Profil E-mail  

OdgovorObjavljeno: So mar 06, 2010 10:10 am 
Odsoten
Uporabniški avatar

Hej!

Jaz sem se učila približno en mesec, s tem da sem tudi na predavanja in vaje hodila. Sem imela pa v tem mesecu tudi obdobja po par dni, ko sem imela pauzo in se nisem učila. Mislim, da en mesec je čisto dovolj, da vse predelaš v miru, če se dejansko učiš, ne pa samo bereš. Je pa seveda od vsakega posameznika odvisno, koliko časa potrebuje.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: Če jul 29, 2010 12:12 pm 
Odsoten

Čisto tako mimo grede vprašanje ... kje se najde vaje na pravna.net ker jaz jih ne najdem.

Če ima kdo kakšne v elektronski obliki se priporočam.

Hvala.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: To avg 31, 2010 11:38 pm 
Odsoten

Ja, tudi jaz ne najdem vaj. Bi jih bila pa zelo vesela če jih kdo slučajno ima in mi jih lahko pošlje na mail.
Hvala.

lp

Na vrh
 Profil E-mail  

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Časovni pas: UTC + 1 ura

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi